Abel Jobart

Abel Jobart creëerde in 1975 zijn eigen Champagne-merk en werd “un vigneron indépendant”. Na het overlijden van vader Abel namen de 3 zonen het bedrijf over, waarbij ze telkens, met de steun van hun echtgenotes, een deel van de activiteiten op zich nemen: de wijngaarden, de vinificatie en de marketing-verkoop. Ze bewerken een relatief grote wijngaard. De vader, Abel, produceerde amper een paar duizend flessen per jaar, de zonen bereikten de 10.000 flessen !

Het Champagnehuis is gesitueerd in de Vallée de la Marne, het gebied ten westen van Reims, waar de druif “Pinot Meunier” heer en meester is. De grond bestaat vooral uit klei en mergel.

Skouras

Een prachtig en klassevol wijndomein in Malandreni, in de buurt van Argos. We bevinden ons hier in de Nemea wijnregio midden in de Peloponnesus. George Skouras (foto) studeerde begin jaren ’80 landbouwwetenschappen en oenologie in Dijon. Daarna deed hij heel wat ervaring op bij zowel Franse als Italiaanse wijnbouwers. In 1986 heeft hij zijn wijndomein opgericht en in 1988 lanceerde hij zijn befaamd label “Megas Oenos”. Hij was de eerste wijnproducent die Aghiorghitiko ging blenden met Cabernet Sauvignon, met het gekende resultaat. Het domein, wat staat voor verrukkelijke dagelijkse kwaliteitswijnen, is uitgerust met de nieuwste technologiën op het vlak van wijn maken.

Muro

De eigenaar Miguel Angel Muro noemt zichzelf een kleine wijnbouwer met 25 hectare wijngaard uit de streek tussen Bilbao en Zaragoza. M.A.Muro is er trots op dat zij, in 1984 een van de eersten waren in de Rioja Alavesa streek die gebruik maakten van stalen tanks. Sinds vele generaties probeert A.M.Muro de kwaliteit van de wijn hoog te houden en in 1997 werd een groots marketing plan opgezet om de wijn alom bekend te maken.

In de wijngaarden, die op ongeveer 450 tot 570 m hoogte liggen, kan men vooral Tempranillo terug vinden (80 %), maar ook Graciano (5%), Maturana (5%) en Viura (Macabeo – 10 %). De meeste wijnstokken zijn 35 jaar oud.

Churchill’s Graham

Wijndomein opgericht in 1981 door John Graham en zijn echtgenote Caroline Churchill. Ze produceren uitstekende Port’s maar daarnaast ook witte en rode kwaliteitswijnen uit de Douro. Een ontdekking waard !

Mas Guso

Het huis Mas Guso werd opgericht in 1564. Oorspronkelijk een uitgebreid landbouwbedrijf en sinds de jaren ’80 stilaan overgestapt naar fruitteelt. De zoon Joan, sommelier van opleiding, heeft zich verdiept in de wijnen van Catalonië en wel zeer speciefiek de D.O. Empordà. Deze wijnstreek ligt in het noord-oosten van Catalonië en is opgesplitst in twee districten; Alt Empordà en Baix Empordà. Ook op het vlak van Cava’s hebben zij een voortreffelijk gamma.